EuroMillions — vislielākā loterija Eiropā

EuroMillions — vislielākā loterija Eiropā

2016-09-23 10:14:44 - Braňo "Ace"

Fakti par EuroMillions

Minimālais džekpots € 15 000 000
Maksimālais džekpots € 190 000 000
Izloze 2x nedēļā (otrdienās un piektdienās)

Vēsture

Loterija tika izveidota 2004. gada 7. februārī, apvienojot Francijas, Spānijas un Lielbritānijas nacionālās loterijas. Laika gaitā tai pievienojās arī citas valstis, un 2016. gadā EuroMillions oficiāli jau aptvēra 9 valstis un kopā 217 miljonus iedzīvotāju.

EuroMillions principi

Principi nav ne sarežģīti, ne īpaši kaut kādā veidā. Jums ir jāuzmin 5 galvenie skaitļi un 2 īpašie veiksmes zvaigznes skaitļi. Galvenie skaitļi tiek izlozēti no 50 variantiem, bet veiksmes zvaigznes skaitļi — no 12 variantiem (no 2016. gada 24. septembra).

Izlozes notiek divas reizes nedēļā, un var iegūt vienu no 13 laimestiem. Pasakainā džekpota laimēšanas varbūtība šobrīd ir 1: 116 531 800, un šī varbūtība ir labāka, salīdzinot ar Amerikas loterijām.

Dažās valstīs, piemēram, Īrijā un Francijā, tiek piedāvātas īpašas spēles savas valsts spēlētājiem (Plus, MyMillion). Taču tās ir pieejamas tikai attiecīgajās valstīs — ārzemnieki tajās nevar piedalīties.

EuroMillion loterijas lielākais džekpots

Lieli laimesti tiek iegūti diezgan regulāri, bet vislielākais ir laimēts tikai divas reizes. 2012. gada 10. augustā kāds precēts pāris no Beifordas Lielbritānijā laimēja 190 miljonus eiro. Tāda pati summa tika izmaksāta arī laimētājam no Portugāles 2014. gada 24. oktobrī.

Ar ko atšķiras EuroMillions un EuroJackpot

Lielākais EuroMillions konkurents mūsu kontinentā ir EuroJackpot. Abas loterijas ir diezgan līdzīgas. Tomēr EuroMillions var lepoties ar senāku vēsturi un tagad arī ar lielāku džekpotu. EuroJackpot minimālais džekpots ir tikai 10 000 000 eiro. Atšķirība starp maksimālajiem džekpotiem ir vēl lielāka — EuroMillions sasniedz pārsvaru ar līdz pat 100 000 000 eiro. Protams, to nosaka ilgākās tradīcijas un lielāks iedzīvotāju skaits loterijā iesaistījušajās valstīs.

Toties EuroJackpot piedāvā lielāku laimesta procentuālo iespējamību. Tomēr ir jāņem vērā, ka EuroJackpot izlozes notiek tikai reizi nedēļā.

Kur piedalīties tiešsaistes loterijā
SYNOT TIP Lasīt atsauksmes

Šajā tīmekļa vietnē tiek izmantoti sīkfaili, kas palīdz mums uzlabot parādītā satura kvalitāti. Sīkfailus var bloķēt pārlūkprogrammas iestatījumos. Apmeklējot un izmantojot mūsu mājaslapu, Jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai, kā aprakstīts mūsu Sīkdatņu lietošanas noteikumos.

Es piekrītu